vrijdag 31 augustus 2012

Aaah... genieten!


Een spelletje Haciënda, en warme aardbeiencrumble. Genieten met een grote G!!


Recept:
Benodigheden
150gr griessuiker
150gr goei boter
150gr zelfrijzende bloem
klein bakje aardbeien

+ wat extra bruine suiker  (2 eetlepels ongeveer)

Werkwijze
- Zet de oven aan op 180°
- Verwijder de groene stukjes van de aardbeien, en laat ze verder heel. Doe ze in een ovenschaaltje.
- Maak het crumbledeeg door de griessuiker, boter (in stukjes) en bloem met je handen te mengen. Er zou een korrelig deeg moeten ontstaan.
- Schep een beetje bruine suiker over de aardbeien. Verdeel daarna het deeg over de aardbeien.
- Laat in de oven bruinen, zo'n 20-25 minuten gaf in onze oven een heeeeeerlijk resultaat :-)

3 opmerkingen:

  1. Heerlijk!! Ook een spellenfanaat? Ik ben de laatste tijd zot van Agricola en al jarenlang fan van Carcassonne.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Carcassonne hebben we nog nooit gespeeld, erg he! Agricola en Kolonisten van Catan daarentegen... :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hihi, ik moet toegeven dat ik Hacienda nog nooit heb gespeeld.
    En nogmaals hihi: ik las 150 gr groei boter ipv goei ;-) (waarschijnlijk door die gr van gram ervoor ;-)) Ik dacht al: hè, groei-boter, wat is dat? ;-)
    We hebben hier massa's frambozen gekregen, misschien moet ik daar morgen ook maar eens een frambozencrumble van maken.

    BeantwoordenVerwijderen