donderdag 19 november 2015

Tijd voor een gezins-update!

Hoog tijd om eens een beetje uit de doeken te doen hoe dat hier tegenwoordig zit met ons gezin. Want de beschrijving die ik een paar jaar geleden gebruikte, zijn niet allemaal meer van toepassing! Eens even iedereen overlopen...


Jenthe, onze oudste (7). Ondertussen zit ze  in het derde leerjaar. Muziek blijft haar grootste passie. Haar hersenen zitten haar soms wat in de weg, maar het gaat beter als ze buitenschools ook genoeg prikkels krijgt om mee te werken. Dus rijden we talloze ritjes naar talloze hobby's: notenleer, vioolles, dansles, koor,... Het gaat in tegen onze ideeën over kinderen en vrije tijd- speel-tijd, maar het is het enige dat wérkt om haar ontspannen te krijgen.
Onze tweede dochter Lotte is afgelopen week 6 geworden. Ze is een gevoelig meisje en worstelt er
wel eens mee dat ze in de schaduw staat van grote zus. Aan de andere kant is ze vaak vrolijk en enthousiast, en als je haar tekenspullen geeft kan ze zich daar helemaal in verliezen!En dan hebben we Joppe, onze enige zoon. Maar daar geeft hij helemaal niks om tot nu toe. Hij houdt van alles met wielen aan, en is erg behendig met fietsjes of skelters in alle soorten en maten. Net als Pasjoefel heeft hij een fascinatie voor getallen, overal waar we komen ziet hij ze en leest ze vlotjes ook al is hij nog maar 4. Maar vraag hem niet om dat ministukje paprika in de spaghetti op te eten want dat krijg je een drama.
Kers op de taart is ons derde meisje: Maite. Binnenkort zal ze 2 jaar worden. Ze is... een bijzonder meisje. Ik weet zeker dat heel veel ouders met hun handen in het haar zouden zitten en dagelijks gék zouden worden van haar, maar ik geniet met volle teugen. Ze is een zelfstandig ding, vol grappen en grollen, maar zo eigenwijs als een steen die weigert zich te verplaatsen hoe vaak je het ook vraagt. Haar knuffels zijn de warmste die er bestaan.Pasjoefel en ik zijn dezelfde gebleven. Maar gegroeid. Zeker het afgelopen jaar, dat helemaal overschaduwd is geweest door ziekte. Ik ben van het ene in het andere gesukkeld, dingen die op zich niet veel met mekaar te maken hebben maar die alles bij mekaar wel ons leven een beetje hebben stilgelegd. In die stilte heb ik God van wat dichterbij leren kennen. Daarom zal deze blog ook vaker over Hem gaan, in plaats van over mijzelf of mijn hobby's, en ik begrijp best dat sommige lezers daardoor afhaken! No hard feelings ;-)
1 opmerking:

  1. Wat een plaatje, je mooie gezin! Onze oudste dochter (2e leerjaar, 6 jaar) gaat ook naar ballet en kinder- en jeugdleesjury om haar extra uitdagingen te bieden. Al haat ik het rondgerij om die anderen te moeten meesleuren op woensdagnamiddag en ik hun vrij spel 2x moet onderbreken...
    Hopelijk ben je ondertussen helemaal genezen!
    Ik kijk al uit naar het vervolg van je blog. Doen jullie ook iets speciaals in de advent? Ik ben nog volop ideetjes aan het sprokkelen en hoop weer een adventskalender met opdrachtjes te maken tegen vorig jaar.

    BeantwoordenVerwijderen