zaterdag 30 maart 2013

Een indianenfeestje!

5 jaar worden is best een belangrijke gebeurtenis. Plots ben je... groter, bijna kleuter-af, en zo wijs!
We vonden dit het ideale moment om het niet meer bij een familiefeest te houden: tijd voor een kinderverjaardagsfeest met de beste vriendinnetjes!

Thema was 'indianen'. Ik speurde het internet af op zoek naar leuke idee├źn, maar de meeste dingen waren voor jongens of nog veel te moeilijk voor een vijfjarige. Ik bedacht dus maar zelf wat leuke eenvoudige dingen, geef gerust feedback!!

(blogger doet nog steeds moeilijk over staande foto's sorry!)


Eerst versierden we indianenrokjes. Dat zijn eigenlijk 2 zeemlappen die ik aan mekaar naaide met een elastiek tussen. Super makkelijk, past altijd, en je kan het makkelijk versieren door er met stift op te tekenen!

Daarna grimeerde ik de kindergezichtjes: wat bruine verf en streepjes in hun lievelingskleur.


Spelletjestijd! Voor elke opdracht die ze hadden uitgevoerd, werd een pluim op hun hoofdtooi geniet. Op de hoofdtooien stond voor elk kind een leuke indianennaam zoals 'snelle bizon' of 'vrolijke vlinder'.En toen zijn we aan onze totempaal begonnen. Iedereen kreeg een stuk boomstam die we schilderden (met heel gewone verf zoals in de kleuterklassen). Vrolijke gezichtjes verschenen in alle kleuren. Pasjoefel en ik stapelden de houtblokken en maakten ze stevig vast met de boormachine. Heel stabiel was het echter nog niet, maar wat stenen ter ondersteuning maakten een heel verschil ;-)


Even bekomen met een stuk indianentaart! Je ziet het niet goed, maar op de taart zit een indianenvrouwtje bij het vuur naast een totempaal.
Maar toen... kwam er een cowboy ons feestje verstoren. De indianen hadden hem gelukkig gauw gevangen en bonden hem stevig vast aan een boom! Vreugde alom! En tijd om het feestje af te sluiten...


OE OE OE OE OE!!

2 opmerkingen:

  1. Oh, das een superleuk en origineel indianenfeest geweest!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er leuk uit! Ik zou zo willen mee spelen.

    BeantwoordenVerwijderen