woensdag 20 juni 2012

De kuikens van moederkloek

Het is wel zo beleefd dat ik even voorstel welke personages er in deze blog zoal zullen passeren.

Ten eerste hebben we Masjoefel, ikzelf met andere woorden. Ik ben R, 28 jaar en gelukkig. Ik ben lerares van opleiding, maar werk in de kinderopvang. Op zondag kun je me altijd in de kerk vinden, wel een evangelisch-protestantse. Mijn geloof betekent alles voor me, dus af en toe zal je hier wel een berichtje lezen hierover. Minstens 1 keer per week kruip ik achter het naaimachien van mijn moeder, maar dat is een relatief nieuw project: ik ben pas in maart begonnen met naaien.Ten tweede is er mijn echtgenoot, laten we hem Pasjoefel noemen. Hij is heel bijna 30 en ook gelukkig (dat denk ik toch :-) ). Om hem met 3 woorden te beschrijven: geweldig, geweldig en geweldig. Na 13 jaar samenzijn ben ik nog steeds stapelzot van hem.


En dan komen we bij de kleinere exemplaren hier in huis!


Eerste dochter is Jenthe. 4 jaar oud, mooi, lief, eigenwijs, slim², speelt viool, houdt van alles wat meisjesachtig is. Lievelingskleur: roze. Uiteraard.
De tweede dochter dan: Lotte. 2,5 jaar oud, zachtaardig maar soms een echte kat, mooi², houdt wel van wat rust rondom haar, beetje bang van aard. Lievelingskleur: blauw met bloemetjes.

En toen was er een zoon: Joppe. Momenteel 11 maanden oud, borstverslaafd, hoe wilder hoe beter, als je er NIET op kan klimmen, probeert hij het TOCH. Lievelingskleur: daar heeft hij nog niks over te zeggen.


Tot slot nog Jip en Janneke, de 2 dwergkonijntjes. Hopelijk blijven zij wat langer in leven dan ons vorige konijn Piepeloen :-S

2 opmerkingen:

 1. toffe blog zeg! Ik ben direct volger geworden om hier niks te moeten missen.
  Wij zijn ook christelijk, katholiek (maar niet conservatief). Mijn dochter van 3,5 is zot van onze kinderbijbel. Ze is ook slim²; waar kan je zo jong al vioollessen volgen?
  Onze zoon is nu bijna 2 maar op de leeftijd van Joppe hield hij er ook van om overal op te klimmen.
  Ons derde kindje is op komst, voor januari. Bij de 2e zwangerschap had ik van in het begin al heel veel last van bekkeninstabiliteit, bij de eerste pas vanaf de helft en tot nu toe valt het gelukkig nog goed mee. Verschrikkelijk, hè. Wij wonen in een huis vol trappen, dat was zo pijnlijk. Maar het is het meer dan waard natuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk zeg, zoveel overeenkomsten!
  Jenthe volgt muziekles bij Kortjakje, daar volgt ze Suzuki-onderwijs. Google maar eens ;-)

  BeantwoordenVerwijderen